Do you Allow me to Awaken the Queen or King within You?

Liefde voor elkaar maakt het verschil en des al niet te min liefde en zachtheid voor onszelf, ons eigen proces. Dat we onszelf daarin alle tijd en ruimte gunnen en daarmee de ander ook. Binnen onze maatschappij gaat alles al in een stroomversnelling. We hopen allemaal heimelijk op een Quick Fix, liever vandaag dan morgen nog en verwachten dit omdat we in een maatschappij leven die onmiddellijke bevrediging eist.

Als we er naar verlangen echte vrede tot stand te brengen, wordt ons gevraagd ons bewust in deze storm te begeven. Hiervoor is nodig dat we een beweging naar binnen toe maken. We hoeven de ander of onze wereld niet te ‘willen’ fixen. Aangezien de weg waarop we invloed kunnen uitoefenen op de oorzaak van alle chaos die we bespeuren binnen in ons bevindt.

Er écht kunnen Zijn voor jezelf betekend pas dat je er werkelijk kan zijn voor de ander. Zijn als in zonder woorden, een luisterend oor.

Luisteren in Stilte…….

We vinden het vaak moeilijk om een ander pijn of verdriet te zien hebben. Het liefste reiken we dan een oplossing aan. Dat zit in het aard van het beestje. Terwijl juist verdriet, pijn en angsten enorme groei, leer & transformatie momenten zijn die een ander nodig heeft voor zijn of haar groei. We beseffen ons dan niet wat we een ander aan groei ontnemen.

Door vanuit onvoorwaardelijke liefde elkaar de ruimte te geven ontstaan er nieuwe dingen in je leven. Het zet een transformatie proces op gang. Elkaar ruimte geven is voor mij een van de belangrijkste aspecten in mijn leven.

Ik nodig je uit om eens te ervaren hoe het is om aan een ander te vragen of er ruimte is om advies of vragen te ontvangen. Als ik midden in een diep emotioneel proces zit en iemand stelt mij die vraag, voel ik me direct erkend en creëert dit veiligheid voor mij. Binnen deze veilige space kan ik dan mijn eigen emoties transformeren.

Uit eigen ervaring weet ik dat het mij destijds een heerlijk gevoel gaf om een ander een oplossing aan te reiken, zodat de ander zich dan direct weer goed voelde. Ik ben mezelf gaan afvragen wat maakte dat ik steeds wilde reageren? Wat het mij opleverde?

Dus als je het hebt over directe confrontaties en de ander spiegelen. Ja, alleen de manier waarop mag van mij verfijnder en afgestemd. Velen van ons voelen zich nog niet veilig of geborgen genoeg en hebben enkel alleen maar behoefte om eerst écht gezien en gehoord te worden.

Kan jij zo’n moment terughalen dat het belangrijk voor je was dat er ècht naar je geluisterd werd? En dat dat toen juist wèl of juist niet gebeurde?

Op dat soort momenten voelen we ons echt aangesloten óf juist heel alleen. Gehoord worden of niet gehoord worden, het heeft een enorme impact.

Dit alles deel ik, omdat ik jaren geleden mensen graag spiegelde met mijn woorden. Het doel van spiegelen is iemand tot inzicht te laten komen en ik kwam er destijds achter dat ik er een behoefte van mezelf mee aan het vervullen was. Zelf ben ik ook nog eens een witte reflecterende spiegel in de Maya Kalender waardoor het in mijn aard zit.

Alleen was ik me er toen nog niet van bewust dat dit al als vanzelf gebeurde, door enkel aanwezig te zijn. En hoe belangrijk het was om eerst mijn eigen spiegel zuiver te hebben voordat ik überhaupt een ander kon spiegelen. 

Daar heb ik de laatste jaren veel in mogen leren, dat niet iedereen klaar is om mijn spiegel te ontvangen en ik respect mag hebben voor een ander zijn pad. Dan zwijg ik wijs op dat moment en gun ik de ander dat die helemaal zichzelf mag zijn.

Dit alles werd me helder gespiegeld door anderen. In eerste instantie wilde ik het alles behalve zien, omdat het pijn deed en toch voelde ik dat ik hiermee aan de slag mocht. Ik kwam erachter dat het me een bepaald gevoel van veiligheid en voldoening gaf. Het leren lezen van mensen was ik al een kei in en vragen stellen gaf me dan een soort van extra bevestiging.

Tegelijkertijd gaf het me een bepaald gevoel van berusting als de aandacht in een gesprek naar de ander werd verplaatst. Dan hoefde ik in ieder geval niet de verdieping in. Het was een beschermingsmechanisme van heb ik jou daar.

In mijn kindertijd heb ik me onveilig gevoeld en was ik diegene die harmonie kwam brengen, diegene die geen ruzie wilde en alles steeds moest fixen voor iedereen van zichzelf, zodat ik me in ieder geval veilig en geborgen voelde. Dus mijn behoefte om een ander te willen fixen kwam daaruit voort.

Een goede vriend van ons, Wiebe, die vorig jaar is heen gegaan, zei altijd:

Do you allow me to awaken the Queen or King within You?

Sta jij mij toe om jou te spiegelen?

En deze wijze uitspraak gaat natuurlijk nog veel dieper.

 Deze uitspraak heb ik direct geïntegreerd binnen mijn werk en dagelijks leven. Enige waar we als mens naar verlangen is iemand die écht aanwezig kan zijn. Een luisterend oor. Die je verhaal hoort en jou op dat moment niet wil fixen. Zodat jij ervaart dat je er helemaal mag zijn met alles wat er is. Als mij dit overkomt schiet ik namelijk naar mijn hoofd en mijn emoties stoppen dan direct.

Mijn grootste angst was altijd om dit dan in verbinding te brengen met diegene, want als ik écht mijn waarheid omarm, deze volledig belichaam en uitspreek, dan zou ik vrienden verliezen. Voor mij is eerlijkheid het allerbelangrijkste binnen een relatie/ vriendschap. Wat ik ervaar als een ander mij wil fixen (coachen) is disbalans, én de gelijkwaardigheid binnen de vriendschap gaat dan verloren.

Het in verbinding brengen hiervan ben ik de laatste jaren meer aan het doen en ja er zijn mensen gegaan en dat heeft me geraakt. Ik ben en blijf een mens met gevoelens. Ook al weet ik spiritueel gezien dat alles vergankelijk is en dat je nooit iets gehad hebt. Alleen daaraan voorbij gaan zou voor mij een bypass zijn waarbij ik mijn diepste verdriet, pijn en/ of angsten vermijd.

Een ieder van ons heeft een uniek pad en laten we respect hebben voor elkaars (transformatie) processen. Ieder op zijn of haar eigen tempo.

Het mooie van een vriendschap is je dat je het niet altijd eens hoeft te zijn met elkaar en dat het mag raken en botsen. Dat zijn juist de mooiste momenten.

Momenten van Groei

“Er is een zwijgen, dat meer bezig houdt en de mensen nader tot elkander brengt dan het levendigste gesprek”.

Thank you Wiebe Zevenbergen for your Wise Words 🙏🏼

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2018] YanuShewa

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?