Wat betekend vrijheid in verbinding eigenlijk voor mij? Deze vraag ging regelmatig door mijn gedachten heen. De laatste tijd heb ik bijzondere ontmoetingen met zowel mannen als vrouwen. Maar vooral met het andere geslacht. Waar ik voorheen angst ervoer om écht de verbinding met een man te maken, voel ik nu zoveel liefde, compassie en respect voor het mannelijke. Ik voel en zie de grootsheid van hun taak hier op aarde en wat we hierin voor elkaar kunnen, mogen en gaan betekenen.

Ik zie om me heen veel mensen struggelen in ‘oude’ relatie vormen. Ook hoor ik dat er bij velen een nieuwe vorm aan het ontstaan is. Een die niet meer past binnen de traditionele vormen die we gewend zijn. Deze nieuwe vorm is alleen mogelijk vanuit een authentieke Hartsverbinding. Dat wil zeggen voorbij alle maskers, met een open hart, kwetsbaar en rauw. Dit is rete spannend, omdat je jezelf bloot geeft en de ander jou volledig ‘naakt’ ziet. In jouw puurste naaktheid voorbij schaamte en schuld die zo diep in ons systeem zitten opgeslagen.

Mijn lief en ik bewegen hier samen doorheen en het brengt zoveel moois met zich mee. Onze open communicatie en elkaar regelmatig de vraag stellen: wat zijn jouw verlangens, behoeftes en wensen? Hiermee geven we elkaar de ruimte om er als individu volledig te mogen zijn. En ja, zijn antwoorden doen soms pijn, omdat deze niet altijd matchen met de mijne. Mijn innerlijk kind kan dan geraakt zijn en dat mag. Zij krijgt dan alle ruimte van mij om zichzelf te uiten, gehoord en gezien te worden met mijn lief als getuige.

Vrijheid is voor mij altijd enorm belangrijk geweest. Ik besefte me al op jonge leeftijd dat de relaties zoals die waren niet bij mij paste. Ik voelde me altijd zo opgesloten binnen een relatie en wist dat dit niet mijn manier was. Mijn liefde reikte veel verder dan enkel alleen intiem verbinden met een vaste partner. Intimiteit, een liefdevolle aanraking is namelijk onze eerste levensbehoefte. Waarom zou je dat maar met een persoon willen delen?

De afgelopen jaren heb ik mogen ervaren hoe helend het voor mij is geweest om me ook intiem te verbinden met anderen. Verschillende ontmoetingen hebben mij zoveel heling gebracht op het gebied van seksualiteit. Ik kreeg weer contact met mijn oerkracht. Enkel door mijn hart open te stellen en de energie volledig durven te laten stromen. Seksualiteit is de bron van al het leven, de bron van ons bestaan. Onze life force! Toch voelt het ongemakkelijk om er openhartig over te praten, over ons lijf, onze verlangens, onze onzekerheden. En dat is zo zonde, want je seksuele energie geeft je een enorme innerlijke kracht.

De aantrekkingskracht of seksuele energie die vrijkomt tijdens een ontmoeting met een ander is ook de kracht waarmee we kunnen creëren. Seksuele energie maakt namelijk alles intenser. Al je gevoelens, energieën, intenties en gedachten worden er sterker door. We hoeven deze niet altijd in te zetten voor de daad zelf. Je kunt deze energie laten stromen door je hele wezen en transformeren naar creatiekracht. Seksuele energie zet dingen in beweging, zorgt voor manifestatie. Waar het vrouwelijke creëert, manifesteert het mannelijke. We hebben elkaar nodig. Hoe mooi is het om dit samen spelenderwijs te gaan ontdekken.

Verlang jij naar een nieuwe manier van verbinden? Een waarbij jij volledig kan verschijnen in jouw volledige potentieel? En je een oneindige bron van creatie kunt zijn?

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2018] YanuShewa

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?