De laatste weken is er veel in beweging geweest in mijn leven. Letterlijk en figuurlijk. Moeder Aarde die haarzelf liet horen en de stand van de planeten die nog al het een en ander in beweging brachten. Waar we ons nu nog steeds in bevinden. Black Moon Lilith in Aquarius. De mannelijke energie (Mars) ontmoet de rebelse vrouw in het teken van revolutie. Mars voegt kracht en woede toe aan Lilith. Ook wel de Cosmic Thrill genoemd….

Ik werd nog meer uitgedaagd om naar mijn innerlijke stem te luisteren en er gehoor aan te geven. Die me al maandenlang iets probeerde te zeggen. Maar nee hoor, ik luisterde weer niet. Toch nog twijfelen aan mijn eigen oerinstinct. Nog bang om mijn volledige potentieel te omarmen, mezelf kleiner maken dan dat ik ben. Bang om mensen te verliezen. En tegelijkertijd niet willen geloven dat mensen zo kunnen zijn. Toch werd ik weer getest en deze keer was het een zware test waarbij ik meerdere mensen in eerste instantie moest teleurstellen. Vanuit diep vertrouwen ben ik het aan gegaan, omdat ik wist dat het mij verlichting en vrijheid zou brengen. En daarmee ruimte creëren voor iets nieuws wat zich al langere Tijd aandiende.

Ruimte is voor mij een van de belangrijkste aspecten in het leven. Door vanuit onvoorwaardelijke liefde elkaar de ruimte te geven ontstaan er nieuwe dingen in je leven. Het maken van ruimte begint eerst bij jezelf door je ruimte in te nemen, jouw plek op Aarde. Voluit Ja te zeggen tegen het leven. Doe je dit niet zul je continu gespiegeld worden in allerlei situaties waarbij jouw ruimte ingenomen wordt door een ander. Mensen zullen over je grenzen gaan, omdat jij dit toestaat. Jij geeft ze de macht, je laat ze jouw kracht ontnemen. Dit spelletje zie je veel bij mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Waar veel hoogsensitieve mensen mee te maken krijgen in hun leven.

Beiden hebben ze overlevingsstrategieën geperfectioneerd. De een probeert totaal niet te voelen wat er in de ander omgaat, de ander probeert alles te voelen wat er in de ander omgaat. En beiden denken ze dat ze beter zijn. De narcist denkt op veel fronten dat hij beter en succesvoller is. De hooggevoelige denkt op moreel vlak beter te zijn. Anderen aanvoelen en rekening met hen houden, is immers moreel hoogstaander dan alleen aan jezelf denken. Waar de narcist te leren heeft om zich te openen naar de ander, is het voor de hoogsensitieve nodig om zich te openen naar zichzelf en grenzen te gaan voelen, respecteren, erkennen, aangeven en handhaven.

Meestal delft de hooggevoelige echter het onderspit en is degene met narcistische trekken niet bezig met om te leren meer rekening te houden met de ander. Meestal is de hoogsensitieve bezig om zich nog beter aan te passen en gaat daarin alsmaar meer over de eigen grenzen heen. Haar grenzeloosheid neemt toe en ze weet steeds minder wat ze zelf wil en zelf nodig heeft. Gelijkwaardigheid is daarom essentieel binnen een relatie of vriendschap. Dit wil niet zeggen dat we precies hetzelfde moeten zijn, maar dat je je als mens gelijkwaardig kunt opstellen en gedragen naar een ander. Zonder gelijkwaardigheid is er geen communicatie. De een zal zich opstellen als een leider, voelt zich superieur en zal de ander niet kunnen horen. De ander voelt zich daardoor minderwaardig en zal daarom niets zeggen, eerder gehoorzamen.

Wat ik nu zie gebeuren om me heen is dat veel mensen zichzelf verheven voelen in de ‘spirituele community’. Ze plaatsen zichzelf boven de ander. Ze noemen zichzelf bewust en de ander onbewust. Stellen zich op als een teacher. Noemen zichzelf een guru, een sjamaan of een andere naam die heerlijk ‘spiritueel’ klinkt. De hele spirituele community is zo fake aan het worden. Mensen gaan voorbij aan wat spiritualiteit nou echt betekend in essentie. Spiritueel leven is vooral mens zijn met alles wat daarbij hoort. Elk mens is spiritueel. Spiritualiteit gaat namelijk over dat wat je beweegt, dat wat zin geeft, betekenis geeft aan je leven. Het gaat over bewust worden en bewust zijn van die ‘drive’, je intuïtie omarmen, luisteren naar je gevoel en er gehoor aan geven. Spiritualiteit is voor mij juist heel aards. Je hebt immers gekozen om op aarde te zijn om dualiteit te ervaren.

Ik walg zo van de uitspraak ‘ik ben slechts jouw spiegel’, die je tegenwoordig in bijna ieder gesprek op je afgevuurd krijgt. Lekker makkelijk. Dit klopt als de relatie gelijkwaardig is, maar als een ander zichzelf altijd als superieur/ leraar opstelt dan klopt deze uitspraak al niet meer. Een leraar staat namelijk nooit open om jouw spiegel te ontvangen. Een leraar die ook leerling kan zijn wel. Een goede leraar is namelijk ook een goede leerling. We zijn nooit uitgeleerd…..Elk moment is weer een nieuw leermoment.

De ervaringen van afgelopen weken waren voor mij weer mooie leermomenten en hebben me nog meer helderheid gegeven over wie ik ben in Essentie. Dat ik altijd op mijn intuïtie vertrouw en er direct gehoor aan geef. Het huwelijk met mezelf waar ik over sprak in mijn nieuwsbrief van Juli heeft plaatsgevonden. Het zag er anders uit dan ik dacht. Ik heb voluit Ja gezegd tegen mezelf en daarmee mijn missie op Aarde! Grappig dat je een heel ander beeld erbij hebt en dat alles toch altijd anders loopt als dat we verwachten.

Luister naar die eerste seconden van je gevoel: die zijn de juiste!

I love you for all that you Are
All that you have Been
And all you’re yet to Be……

Much Love  

Danique

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2018] YanuShewa

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?