Iedereen heeft verlangens. Hoe moeten we daar dan mee omgaan wanneer we ons op het spirituele pad begeven? Veel spirituele tradities zien verlangen als iets negatiefs, iets wat overwonnen moet worden om realisatie te kunnen ervaren. Spirituele realisatie is het sterkste verlangen van ons hart. Ik zie de vervulling van verlangen juist als het doel van ons spirituele pad. Wanneer we een verlangen ontkennen, wordt het sterker. Bevrijding komt niet door verlangen te ontkennen, maar juist door je zuiverste, meest ware verlangen te ontdekken. Dan zullen de obsessie en behoeftigheid rondom externe bevrediging vanzelf hun macht verliezen.

VEILIGHEID 🙏

Bij de ander Zijn, het liefst altijd. Samensmelten en dat de ander nooit meer bij je weggaat. Dat is precies waar Liefde voor zorgt. Je wilt de afstand tussen jezelf en de ander zo klein mogelijk maken. De ander moet je nodig hebben, dat geeft je een veilig gevoel. Veiligheid, geborgenheid en vertrouwen hebben we nodig om ons ‘thuis’ te voelen. Wat we allemaal zoeken in onszelf en denken te vinden in de ander. De vraag is dus of jij je veilig genoeg voelt om weg te durven gaan en te spelen zonder bang te worden dat je de verbinding met je geliefde kwijtraakt. Een té veilig gevoel werkt namelijk averechts op ons verlangen.

Verlangen laait pas echt op bij ruimte en afstand. Het liefst met een portie mysterie en wat avontuur. Mysterie gaat niet over naar nieuwe plekken reizen maar met nieuwe ogen naar iemand kunnen kijken. Dat iemand je nodig heeft is eerder een turn-off. Terwijl, als je niet zeker bent van elkaar, verhoogt dat juist de aantrekkingskracht. Zo tegenstrijdig. Velen weten niet eens wat hun verlangens zijn. We hebben veelal geleerd onze verlangen en behoeftes te onderdrukken, opzij te schuiven voor wat er van ons verwacht wordt. Overtuigingen spelen hierin een belangrijke rol. Aan een verlangen kan ik zien wat er kan gaan gebeuren, alsof de toekomst er al is en het vertaalt in een verlangen. Het is een natuurlijk bewustwordingsproces.

DIEPER VOELEN ❤️

Leren luisteren naar jezelf doe je in stilte, door te ontspannen in de vorm van meditatie, yoga of door in de natuur te Zijn. Er ontstaat ruimte voor een ‘dieper voelen’. Je zult ervaren wanneer je een basis hierin hebt gelegd je kunt onderscheiden wat jouw behoeftes zijn, die oppervlakkiger van aard zijn, en wat je wezenlijk wil. Er is dus niets mis met toegeven aan jouw verlangen wanneer jij er volledig mee resoneert. Je zult gaan merken dat je speelser en vrijer wordt. Het begint met zelfkennis en acceptatie. Het is het pad van onvoorwaardelijke liefde, want als jij niet van jezelf kunt houden zoals je bent, met jouw verlangens en behoeftes, jouw liefde en haat, dan leg je jezelf nog altijd beperkingen op.

VOLUIT LEVEN 💎

De wereld waarin we leven is bedoeld om haar lief te hebben. Ze is ontworpen om Voluit te Leven, ieder in onze eigen unieke en volmaakte beleving. Door jouw verlangens te omarmen zeg je Ja tegen jezelf, tegen het leven. Verlangen werkt namelijk als een sterke intentie en geeft je gerichte focus. Wanneer er committent is met dit éne verlangen (om vrij te zijn) wordt de beweging in jouw geest helder.

Stel jezelf eens de vraag: Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?
Voel je uitgenodigd om met me te delen.

Laten we Samen het leven vieren, onze verlangens onderzoeken en tegelijkertijd een ervaring creëren die alles ontstijgt!!!

Much Love Danique

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2018] YanuShewa

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?