In 2013 kort na mijn eerste Ayahuasca reis en een Full Body De Armouring sessie kreeg ik een psychose. In mijn eerste reis met Ayahuasca heb ik een ‘sjamanistische dood’ ervaren.
Dit vertelde een maestro me later pas toen ik mijn ervaring met hem deelde tijdens mijn psychotische periode. Ik heb uren/ dagen gereisd na mijn Ayahuasca reis. Kwam er maar niet uit….

Ik reisde door alle lagen van bewustzijn heen: het Akasha energetisch archief waar kosmische informatie ligt opgeslagen, allerlei dimensies en tijdlijnen, contact met verschillende wezens en ga zo maar door….Dit heeft 1 jaar geduurd in alle heftigheid met een nasleep van 1 jaar. Ik was overal tegelijkertijd. Het ging gepaard met iedere dag weer opnieuw sterven, met diepe angsten en spontane kundalini ontwakeningen. Los van alles wat ik dacht te zijn, van alles wat IS, alle aardse beperkingen. Voorbij de illusie.

Al mijn hele leven droom ik lucide en heb ik vaker contact gehad met buitenaardse wezens. Alleen nu was het zo intens dat daar zijn werkelijker was dan hier op aarde zijn. Ik raakte volledig mijn perceptie van ‘de werkelijkheid’ kwijt. Deze hele periode ben ik aangegaan met mezelf zonder reguliere medicatie. Ik wist vanuit een dieper weten dat dit zo moest zijn. De juiste mensen had ik om me heen verzameld die dag en nacht voor me klaar stonden.
Ieder met zijn/ haar eigen gaven om mij te begeleiden tijdens deze diepe transformatie.

Ik was een baby die alles weer opnieuw mocht ervaren.
De wereld was nieuw…..Nachtlampje aan s’nacht, bij me aan bed zitten tot ik in slaap viel, wachten in de badkamer tot ik klaar was met douchen, aan de hand mee over straat ivm de intense geluiden…etc….

Mijn psychose is voor mij een wedergeboorte geweest, een ‘spiritueel ontwaken’. Ik heb veel mogen leren over mijn eigen diepste drijfveren, essentiële patronen in de kosmos of zelfs kennis voorbij leven en dood. Tot op vandaag de dag verschijnen er studies die betogen dat mensen met zware psychoses eigenlijk een soort sjamanen zijn, verdwaald in de tijd.

Ook de Grieken zochten graag contact met een andere wereld voor steun bij tegenspoed. Bekend is het orakel van Delphi dat sprak in wartaal, tegenwoordig geassocieerd met psychoses, maar toen beschouwd als boodschappen van gene zijde die indien goed geïnterpreteerd waardevol waren. In de Middeleeuwen had je de heksen. Daarover werd ook gezegd dat ze psychotisch waren. Ze zouden zich inlaten met de duivel en tovenarij en werden streng vervolgd, de brandstapel.

De reden dat ik met dit verhaal nu voor het eerst naar buiten treed is omdat ik de laatste maanden steeds meer verhalen hoor van mensen die dit ook ervaren. We leven nu in een transitie periode op aarde, een magische tijd waarin de wereld transformeert naar een veel groter plan: het oorspronkelijke plan. In het collectief energieveld gebeurd er zoveel waar wij we ons niet altijd van bewust zijn en dat is maar goed ook.

Ik ben er van overtuigd dat er misschien wel meer dan 80% van de patiënten die in inrichtingen zitten niet psychotisch zijn, maar juist spiritueel aan het ontwaken zijn. Als zij net als mij de juiste mensen om zich heen zouden hebben met de juiste hulp zouden ze niet nog verder van hun essentie afdwalen. Niet volgestopt worden met medicatie en als zombies door het leven heengaan.
In plaats daarvan zullen ze met de juiste begeleiding door hun diepste angsten heengaan om uiteindelijk hun ware essentie te omarmen en hun plek op aarde in te nemen.

Als jij iemand kent die hier doorheen gaat. Ben er dan voor deze persoon. Ze hebben liefde, geborgenheid en veiligheid nodig. Ruimte om te Zijn met alles wat er is. Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die mij tijdens deze periode gesteund hebben, vooral mijn Lief Berry die dag en nacht mijn hand vasthield en me heeft begeleidt terwijl ik door alle lagen van het donker heen reisde. Door het donker te ervaren kon ik bewust voor het licht kiezen, voor het leven. I

Ik leef Nu!

Yanu