1. Voorbereiding Voeding

We kunnen ontzettend veel zeggen met betrekking tot de voorbereiding. Laten we beginnen met voeding. Wanneer je onderzoek doet naar het ”Aya dieet” zul je lijsten tegenkomen met producten die je beter niet kan eten en sommige verschillen. De meeste lijsten ontmoedigen of verbieden het eten van rood- en varkensvlees, zout, hete specerijen, alcohol (dat is een belangrijke), avocado’s en enkele andere items. Al deze producten dien je minimaal 48 uur voor de ceremonie te vermijden. Geef jezelf de ervaring om twee weken voor de ceremonie te beginnen met het Ayahuasca dieet. Dat betekent echter niet dat je moet lijden. Was er ooit een tijd in je leven om een goede vegetariër te worden of te genieten van de vegetarische keuken (beste is rauw), dan is dit de tijd. Je kunt genieten van heerlijk, simpel eten voor een aantal weken alvorens je grote ervaring, het is geen groot offer dat je brengt. Heb medelij met degene die besluiten om Ayahuasca te drinken na een week hamburgers en mojito’s. Grootmoeder Aya geeft diegene een goede klap in het gezicht! Neem notie van het feit dat er wetenschappelijke rapporten ten grondslag liggen aan deze restricties. Om deze reden dien je ook te stoppen met de voedingssupplementen die je neemt. Enkele van deze aanbevelingen hebben invloed op de manier waarop Ayahuasca reageert met neuronen in je brein, sommige aanbevelingen zijn slechts pragmatisch. Kruidig eten zal de goden niet ontstemmen zoals het zal doen bij je kont of mond wanneer je overgeeft of aan de diaree gaat…

> Lijst met gevaarlijke stoffen en stoffen die hoofdpijn of misselijkheid kunnen veroorzaken

2. Sex

Laten we het hebben over sex en dat is inclusief zelfbevrediging. In Azië noemen ze dit onthouding van de chi — iemands levensenergie — het draait hier om het reguleren van energie. Hoe je het ook noemt, laat het voor een tijdje. Wanneer je een diepe ervaring wilt met inzichten, probeer dan geheel onthouding gedurende je voorbereiding. Het is niet verboden, maar stel dat het je ervaring zou beïnvloeden.

3. Roken

Naast voeding en sex is dit een eigenschap waarvan we adviseren dit niet te doen tijdens de voorbereiding (wiet ook niet). Herinner de reden welke je heeft doen besluiten deel te nemen aan de ceremonie. Sommige zullen zeggen dat tabak een heilige plant is (en dat is zo), maar weet dat hier niet gesproken wordt over ”je vaders tabak”. In plaats daarvan is het mapacho tabak, welke een rijke, zoetige geur heeft en niet te vergelijken is met het chemisch bewerkte spul in commerciële sigaretten.

4. Wees Aandachtig

Een van de meest verwaarloosde delen van de voorbereiding, onder mensen die reizen van een druk sociaal bestaan naar een Ayahuasca retraite, is simpelweg aandachtig zijn. Hiermee bedoelen we het waarnemen (echt waarnemen) van je emotie, wat er om je heen gebeurd, de natuur, enzovoort. We begrijpen de reizigers die net klaar zijn met de deadline op hun werk en de volgende dag Ayahuasca drinken niet. Neem de tijd om r-u-s-t-i-g te worden en het ongehaaste leven van de natuur tot je te nemen. Wij geloven dat op het moment dat je de keuze maakt om deel te nemen aan een Ayahuasca ceremonie het medicijn met je begint te werken. Het medicijn neemt je mee naar universeel bewustzijn en het grappige hieraan is dat ze alles weet. Wanneer jij de beslissing maakt, begint zij te communiceren met je. Het is subtiel, wanneer je bewust bent, voel je haar aanwezigheid. Mogelijk begin je zelfs te praten met planten.

5. Smudging

De dag is aangekomen dat deelneemt aan jouw Ayahuasca ceremonie. Ja, super gezond vegetarisch gegeten gedurende twee weken, alcohol ontweken en geen seks gehad voor wat een eeuwigheid leek. Nu begint het voelbaar te worden. Onthoudt, je neemt geen ”drugs”, dit is een sjamanistische ervaring (een omschrijving die de ervaring niet genoeg benadrukt, vinden wij) en er zullen rituelen plaatsvinden die vreemd lijken voor iemand die niet op de hoogte is van sjamanisme. Smudging is iets dat een positieve invloed heeft en beschermend werkt. Denk hierbij aan termen als beschermen tegen duistere entiteiten, duistere energieën enzovoorts. Je hoeft niet in deze termen te denken wanneer je hier niets mee hebt.

6. Intentie Plaatsen

We moedigen je aan om intentie te plaatsen voor je ceremonie. Dit kan wat onwennig aanvoelen voor nieuwelingen die komen voor verschillende redenen, zoals healing, nieuwsgierigheid of zelfs het opzoeken van spanning. Het feit is dat dit medicijn je tegemoet komt (halverwege): je moet de moeite nemen om een vraag te stellen en de lessen te interpreteren. Dit is werken en je zult snel uitvinden waarom niemand Ayahuasca drinkt alles recreatieve drug. Zoals wij zeggen, wanneer je geen intentie meeneemt naar de ceremonie, zou het kunnen dat je een geweldige lichtshow en kleuren ziet en niet veel anders. We adviseren beginnende reizigers hun intentie simpel te houden. Een voorbeeld zou kunnen zijn, ”ik wil healing” of ”ik wil gezuiverd worden” of ”ik wil begeleiding op mijn levenspad”. Wanneer je een intentie plaatst als ”ik wil graag de relatie met mijn moeder verbeteren, zij maakt me soms zo kwaad omdat ze me altijd vergelijkt met mijn broer en dat enkel omdat hij betere resultaten haalt tijdens zijn studie, maar ik ken veel issues die hij heeft er zij nog niet…” of iets zoals dit, zul je dit simpelweg niet onthouden tijdens jou Ayahuasca reis. Een goede intentie is als een mantra, je kunt het blijven herhalen en daarna terugkomen wanneer dreigt te ”verdwalen”.

7. Jouw Spullen

Tijdens verschillende ceremonie’s ontmoet je mensen die zich omringen met spullen: kristallen, kleine flesjes van verschillende healing sprays, favoriete objecten, dagboeken, enzovoorts. In ons centrum zorgen wij voor een matras en een meditatiekussen. Neem zelf een slaapzak of deken en kussen mee, wat je wilt. Neem ook een waterfles mee. Denk eraan dat je alleen wat water drinkt wanneer nodig. We zullen ook zorgen voor een bak en wat tissues indien je overgeeft.

8. Kleding

Wat je draagt tijdens een ceremonie is een zeer persoonlijke keuze, er zijn geen wetten. We hebben veel verschillende kleding bij mensen gezien van complete Shipibo klederdracht tot aan spijkerbroeken met een Metallica T-shirt. Maak dit uit? Soort van ja, soort van nee. Het zou kunnen voelen alsof je buiten de boot valt wanneer je ”je niet kleed voor de gelegenheid”. Wij dragen lichte en wijd zittende kleding omdat dit ons een fijn gevoel geeft. Het minimale wat we je aanbevelen is om kleding te dragen richting een witte, dan wel lichte, ademend katoenen T-shirt en broek.

9. Het Medicijn

De Ayahuasca ervaring zelf varieert van persoon tot persoon en van dag tot dag. Sommige reizigers zijn puristen met betrekking tot het recept dat ze wel of niet willen drinken. Wij combineren de Peganum Harmala (MAO) met de Mimosa Hostilis (DMT). De thee smaakt meestal afschuwelijk en bevat een substantie die lijkt op koffie. Echter zijn er mensen die het niet zo smerig vinden zoals de meeste mensen dat vinden, maar vinden de sensatie die het middel in de maag opwekt erger dan de smaak. Eet geen grote maaltijden op de dag van de ceremonie zelf. Je zou een late lunch kunnen hebben rond de klok van 13u00 (volgens het Aya dieet). Ook raden we je aan om noten te vermijden. Daarna enkel nog water drinken. Het dieet en het drinken van water geef je een minireiniging hierdoor zal je maag geen stoffen bevatten die reageren met het medicijn. Laten we eerlijk zijn, dat het prettig is wanneer er niet zoveel te reinigen is in je lichaam (aan welk einde dan ook). Onze ervaring is dat het ongeveer 40 minuten duurt voordat het medicijn opkomt. Vraag niet eerder naar het medicijn dan nog een wij het aanbieden; je wilt niet drinken met als reden dat je niks voelt, zeker niet wanneer de eerste dosis nog onderweg is.

10. Verbonden Blijven met je Mede Reizigers

e zult vast wel eens deel hebben genomen aan een yogales of bijeenkomsten waarbij “de leider” spreekt over ”in verbinding blijven” met de andere personen in de groep. Je gaat de betekenis ervaren van in verbinding blijvenwanneer je onder invloed bent van grootmoeder Ayahuasca. Je zult een energie ervaren die een soort van ”magische cirkel” creëert in welke de groepsenergie werk. Sommige mensen nemen dit niet serieus genoeg en gaan uit verbinding. Het is prima om de ceremonie ruimte te verlaten voor enkele minuten om bijvoorbeeld naar de wc te gaan. Elke minuut dat je buiten de cirkel bent sta je open voor andere energie. Onthoudt: je staat open en er kunnen andere energie binnenkomen welke niet allemaal welwillend zijn. Besteed minimale aandacht aan de andere mensen gedurende de ceremonie. De reis die je gaat maken is jouw reis en heeft jouw focus nodig. Ga niet de persoon naast je helpen of hun proces onderbreken, ook al is dit moeilijk. Zij mogen hun eigen demonen onder ogen zien. Het is niet jouw positie om het moment, wat levenveranderend kan zijn, te onderbreken. Dit is met name moeilijk wanneer je een healer bent, welke zijn positieve energie wilt delen. Laat dit over aan ons en de andere begeleiders. Je kunt geluiden maken of opstaan zelfs dansen wanneer je wilt, leidt de mensen om je heen niet af door te luid of aanwezig te zijn. Neem notie dat de muziek een belangrijk deel is van de gehele ervaring. Je zult merken dat alles afneemt wanneer deze stopt en weer op gang komt wanneer deze begint. Geniet ervan en laat je meenemen!

©[2018] YanuShewa

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?