De ayahuasca ervaring zelf staat er onomstotelijk om bekend dat het een buitengewoon bijzondere is. Het heeft de levens van veel mensen positief veranderd. Met behulp van ayahuasca zijn diverse vormen van depressie en verslaving genezen. Ayahuasca heeft mensen de onmetelijke schoonheid van de kosmos en onszelf laten zien door overweldigend betoverende en emotionele visioenen en visualisaties. Een ervaring met fenomenen van deze orde van grootheid vereist waardering en respect voor wat het is.

Waar ondersteunt Ayahuasca bij?

 • angsten
 • fobieën
 • eenzaamheid en rouwverwerking
 • depressieve gevoelens
 • burn-out
 • verslavingen
 • hechtingsproblemen
 • eetproblemen
 • problemen rondom menstruatie
 • gedragsproblemen
 • relatieproblemen
 • problemen op je werk
 • trauma’s en PTTS
 • twijfels en dilemma’s
 • lichamelijke klachten met of zonder medische oorzaak
 • hooggevoeligheid

Yanu voelde voor mij intuitief goed en veilig als persoon om een Ayahuasca ceremonie bij te gaan doen. Zij stelde zelf voor om Berry ook daarbij aanwezig te laten zijn, wat bij het kennismakingsmakingsgesprek ook voor mij kloppend voelde. Ik vond het bijzonder om te voelen hoe zij samen in samenwerking mét de Ayahuasca hun begeleidingswerk doen. Dat valt niet te beredeneren, Ayahuasca zet datgeen wat mag komen in gang en daarop spelen Yanu & Berry feilloos in. Zij gaan als het ware mee in de energie die vrijkomt zodat er door muziek, zang en ondersteuning precies datgene mag ontstaan wat nodig is en helend werkt. Een heel bijzondere ervaring, ik had een prachtige reis waarin ik mij erg goed gesteund én begrensd heb gevoeld, wat ook wel eens belangrijk kan zijn! Deze twee mensen doen mooi werk vanuit hun hart.

Chrisje

De Ayahuasca Ceremonie

Wanneer de zon is ondergegaan wordt er begonnen met de ayahuasca ceremonie, je reis naar de ziel, de ware essentie. Tijdens en voor onze ceremonies maken we gebruik van Rapé. Rapé is een snuff die wordt gebruikt door verschillende stammen in Zuid Amerika. Het hoofdbestandsdeel is tabak. Voor deze stammen is de tabaksplant een heilige plant, de plant van het licht. Het gebruik van rapé intensiveert de kracht van Ayahuasca, het brengt de geest in nauwer contact met de natuur. Onze ceremonies worden muzikaal begeleid met fluit, drum en andere sjamanistische instrumenten.

Veiligheid, Aarden & Sharing

De volgende ochtend staat in het teken van aarden, zodat er veilig huiswaarts gekeerd kan worden, vol ervaringen en inzichten. Na het ontbijt sluiten we af met een gezamenlijk sharing waar in gedeeld mag worden. Ons advies is om je reis de eerste 24u voor jezelf te houden, dit ivm jouw integratie proces. Het is jouw reis en hoe meer je erover deelt hoe kleiner je ervaring wordt. Deel enkel met anderen wat het je gebracht heeft. Zo blijft je reis namelijk dichtbij jezelf.

Intakegesprek & Nazorg

Bij een eerste keer reizen is een intakegesprek een vereiste. Het gesprek kan zowel persoonlijk als via Skype. Het doel van het intake gesprek is om elkaar te leren kennen en te ervaren. Tijdens dit gesprek is er voldoende ruimte voor vragen m.b.t. jouw reis.

Daarnaast nemen wij na 4 weken contact met je op om te horen waar je momenteel staat en wat je nodig hebt. Mocht er nog behoefte zijn aan extra begeleiding is dit mogelijk. Wij zien het integratieproces als het begin van jouw werkelijke reis en begeleiden deze.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie of heb je twijfels (wat we ons goed kunnen voorstellen) neem dan direct contact op.

Meer achtergrondinformatie

We hebben voor jou reeds verdiepende informatie verzameld, dit om je een dieper inzicht te geven rondom de werking van DMT (de werkzame stof in ayahuasca) en ayahuasca zelf.
Mogelijkheden deelname Ayahuasca

Ervaringen

Ik gun iedereen zo’n Reis. Als dit er iets aan kan bijdragen, top! Ik was zenuwachtig voor de Reis. Huilbuien en angsten drongen zich aan me op de dagen voor de Reis, mijn eerste Reis. Geen idee wat ik moest verwachten! Deze gevoelens verdwenen naar de achtergrond door de verschillende workshops waardoor ik contact kon maken met mezelf en anderen. ‘Het is goed is’, dacht ik nog na het doen van de oefeningen. Dat was al zo bijzonder! Maar misschien was dat ook wel een beetje mijn angst voor de Reis zelf. De Reis op zichzelf was heel mooi, die is persoonlijk en kan ik nog steeds moeilijk onder woorden brengen. Wat ik wel kan vertellen is de aandacht, liefde, het warme bad die er was! Daardoor ben ik echt overdonderd en geïnspireerd. Wat een liefdevolle begeleiding. Zo kan het ook! Op het juiste moment ontving ik de woorden, een knuffel of een aanraking om mijn Reis in goede banen te leiden. Tot op de dag vandaag (en waarschijnlijk nog land daarna) ben ik mijn lessen uit mijn Reis aan het integreren in mijn dagelijkse leven. De eerste dagen kenmerkte zich door een roze wolk! Verliefd op het leven en op mezelf. De reis heeft me schoner gemaakt, ik zie de natuur zonder filters en ervaar bomen in plaats van deze vluchtig voorbij te lopen als concept ‘ boom’.  De Reis heeft ervoor gezorgd dat ik liefdevoller naar mezelf doe (lukt natuurlijk niet altijd, eerlijk is eerlijk J), maar de eerste stappen zijn gemaakt. Ik heb een stukje van mijn naakte ziel ervaren en leer elke dag me daar meer op af te stemmen. Ohja…en ik drink geen koffie meer, draag geen horloge (ik wil tijdsloosheid stimuleren en kijk veeeeeel minder tv.

Mirjam

Het Ayahuasca avontuur heeft me enorm goed gedaan! Ik voel me goed, mooie inzichten en het gevoel van een bijzondere reis is me bijgebleven. Ik hoef maar terug te denken aan het weekend en alles wordt weer opgeroepen, de energie blijft heel dichtbij. Ik had geen betere begeleiders kunnen wensen. Het hele weekend is tot in de puntjes verzorgt. Jullie liefdevolle zorg en aandacht heeft ervoor gezorgd dat ik me heel veilig voelde. Ik werd echt gezien en opgemerkt, zowel voor, tijdens als na de ceremonie. Ik heb gemerkt dat jullie ervaren begeleiders zijn en dat voelt volkomen vertrouwd. Daardoor heb ik openheid, ontspanning en overgave in mijn diepere zelf ervaren wat ervoor heeft gezorgd dat ik prachtige inzichten heb gekregen om bereidwillig verder mee aan de slag te gaan. Als iemand overweegt om met Ayahuasca te gaan reizen, dan raad ik zeker jullie aan.

Hanneke

De begeleiding van Danique is kundig, professioneel, en boven alles liefdevol, verbonden en betrokken. Tijdens een intensief traject heb ik me volledig geborgen gevoeld. Wat een warm en veilig bad. Verschillende aspecten van haar werk heb ik mogen meemaken en elke keer weer voel ik me gesterkt als mens en als man. Een verrijking van mijn leven die ik ieder kan aanbevelen!

Noud

Yanu voelde voor mij intuitief goed en veilig als persoon om een Ayahuasca ceremonie bij te gaan doen. Zij stelde zelf voor om Berry ook daarbij aanwezig te laten zijn, wat bij het kennismakingsmakingsgesprek ook voor mij kloppend voelde. Ik vond het bijzonder om te voelen hoe zij samen in samenwerking mét de Ayahuasca hun begeleidingswerk doen. Dat valt niet te beredeneren, Ayahuasca zet datgeen wat mag komen in gang en daarop spelen Yanu & Berry feilloos in. Zij gaan als het ware mee in de energie die vrijkomt zodat er door muziek, zang en ondersteuning precies datgene mag ontstaan wat nodig is en helend werkt. Een heel bijzondere ervaring, ik had een prachtige reis waarin ik mij erg goed gesteund én begrensd heb gevoeld, wat ook wel eens belangrijk kan zijn! Deze twee mensen doen mooi werk vanuit hun hart.

Chrisje

Ayahuasca het komt op je pad, en als je er klaar voor bent een ervaring die je jezelf niet moet ontzeggen. Bij Yanushewa een hele fijne mooie ervaring gehad. De ceremonie werd wegens mijn lichamelijke conditie bij mij thuis uitgevoerd. Samen met mijn broertje en Berry een geweldige ervaring gehad. Berry maakt er een mooie setting en ceremonie van, alsof je bij de medicijnman in het oerwoud zit. Uiteraard had ik te veel verwachtingen door alle positieve verhalen op internet maar ja dat doe je zelf. Dus tip laat het gewoon gebeuren en lees beter niet te veel ervaringen van anderen. Kortom als je Ayahuasca wilt proberen is yanushewa zeker een aanrader.

Peter

Ik heb het weekend van 8 en 9 aug. 2015 Ayahuasca gedaan bij Yanushewa. We waren met 9 deelnemers en de begeleiding bestond uit Berry, Danique, Jaap en Wendy. Alleen al de workshops en groepsoefeningen die we voor en na de Ayahuasca ceremonie deden maakte alles al de moeite waard. Zowel voor, tijdens als na de ayahuasca ceremonie waren de begeleiders enorm betrokken bij de deelnemers en stonden ze direct klaar als er hulp of steun nodig was. Dat zorgde er in ieder geval voor dat ik met veel vertrouwen de reis ben ingegaan en dit heeft me een bijzonder mooie ervaring opgeleverd. Ik ben jullie heel erg dankbaar voor dit fantastische weekend!

Tim

Ik wilde al langer een keer een Ayahuasca ceremonie meemaken, toch was ik nog niemand tegen gekomen die goed voelde voor mij. Dat veranderde toen ik Danique en Berry sprak. Het was meteen duidelijk dat ik in hun wel vertrouwen had. Op het moment dat ik me opgaf voor de ceremonie, begon grootmoeder Ayahuasca al met de voorbereiding. Ik voelde ook wel spanning, wat staat me te wachten. Wat gaat er gebeuren? Bewust heb ik me er niet te veel in verdiept, ik zou het gaan ervaren. Heb de adviezen uit de informatie die ik ontving goed opgevolgd en ook gevast. Toen de dag aanbrak om te gaan reizen, werd ik ontvangen in een mooie ruimte. Berry, Danique en Jaap bieden een veilige bedding met liefdevolle aandacht voor iedereen. We kregen intensieve oefeningen als voorbereiding voor de ceremonie en om de andere reizigers te ontmoeten. Stap voor stap richting het moment dat ik de Ayahuasca aangeboden kreeg.Tijdens de reis was er altijd iemand bij me als ik het nodig had en was ik ook alleen als dat nodig was… Muziek ondersteunde onze reis en ik heb mooie inzichten gekregen op een manier die ik aankon. De ochtend erna deelden we onze ervaringen met elkaar en werden we voorbereid op onze reis naar huis. Ik heb bijzondere ontmoetingen gehad met mijn medereizigers en voel me ontzettend dankbaar dat ik deze reis bij YanuShewa mocht maken. Het is een groot geschenk aan jezelf en je bent echt in een hele veilige omgeving met liefdevolle aandacht en nazorg. Wens jou een goede reis toe!

Annelies Aarts

Voordat ik aan de reis begon, twijfelde ik aan de ervaring in groepsverband. Hoe zou ik het ervaren als anderen om mij heen me op mijn zwakst zagen – en ik hen? Had ik op die momenten wel behoefte aan hun (lichamelijke) ellende, plezier, verdriet en inzichten? Wilde ik die dingen niet liever alleen ervaren? Tijdens mijn reis werd me duidelijk dat de cirkel mede-reizigers naast al bovenstaande dingen ook je houvast is, het balanceren tussen associeren en dissociëren, verbinden en weer loslaten. Ieder reist voor en met zichzelf en de cirkel fungeert als anker. De cirkel kan alleen bestaan als zij bewaakt, gevoed, gerepareerd wordt door de meest sterke en liefdevolle wachters. Danique, Berry en Jaap wisten precies wat ze moesten doen, gaven hulp waar nodig, maar waren niet bang om in te grijpen als dat moest. Ze waren er als ik mijn ogen open deed en lieten me als ik naar binnen keerde. Zo veel zorg en zo veel oprechtheid, wauw. Pas na een aantal weken heb ik genoeg reflecterend vermogen om dit te schrijven. De reis eindigt niet nadat we de volgende ochtend afscheid van elkaar namen, hij is nog maar net begonnen.

Sanne

©[2018] YanuShewa

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?